
Имаме удоволствието да Ви предложим един от най-добрите полуферментирали чайове - Formosa Oolong. Този чаен специалитет е култивиран в Тайванските планини. Местните жители запарват листата за много кратко време с гореща вода. Това те повтарят много пъти на ден и посрещат радушно гостите си с чаша прекрасен чай. Червен чай – („у- лун” – „ червеният дракон”) – заема промеждутъчното място между неферментиралия зелен чай и напълно ферментиралия черен. Степента на ферментация при класическия оолонг е 40-50 %. Оолонгът преди всичко се произвежда от зрели листа, събрани от зрели чаени храсти.Веднага след събирането на чаените листа, тънки слоеве се разстилат на земята на специални изплетени бамбукови кошници под пряката слънчева светлина за увяхването и изсушаването. Времето за изсушаване е от 30 до 60 минути, в зависимост от температурата.Следващият етап за изготвянето на оолонга е много своеобразен: изсушените листа, на не много дебел слой се нареждат върху бамбуковите кошници и се напичат. Например всеки час листата се разместват и внимателно се разменят, стараейки се да не ги счупите и смачкате. Формоза оолонг, наречен на името на провинцията, в която расте. Счита се за най- добрият по качество в средата на оолонга. Формоза оолонг - вкус и аромат,който не може да бъде сбъркан.
Приготвяне: Запарва се около 2-3 минути на около 80 ºС. На 220 - 250 мл. вода се слагат около 2 гр. Чаят може да се запари 3-4 пъти.
- Наличност: 99999
- Модел: Формоза Улонг - тайвански полуферментирал чай - 50гр.
- SKU: Формоза Улонг - тайвански полуферментирал чай - 50гр.