
Лапачото е вид вечнозелено дърво с розови цветчета. Познати са над 100 вида дървета лапачо, но само няколко от тях дават висококачествена реколта. А за да се определят кои точно са най-добрите дървета, са необходими висококвалифицирани служители, обучени и специализирани в събирането на реколтата.
Днес Лапачото се среща и под португалското наименование Pau D’Arco. При нас е познато още като "мравченово дърво". Местните индианци в Бразилия, Северна Аржентина, Парагвай, Боливия и други страни от Южна Америка, са използвали лапачото за медицински цели в продължение на хиляди години.
Този билков чай, чиято родина е Южна Америка, притежава множество ползи за организма. Не съдържа кофеин и е богат на важни винамини и минерали, които благоприятстват здравето и жизнеността на човек. Чаят Лапачо например съдържа желязо, калций, магнезий, манган, йод, бор и барий.
Според множество проучвания чаят от лапачо притежава антимикробни, антивирусни и противогъбични свойства. Влияе подсилващо и на имунната система.
Вкусът на чая от лапачо е мек и наподобява ванилия или карамел, което го прави доста вкусен и търсен на пазара.
Начин на приготвяне:
Препоръчително е чаят да се приготвя на литри, като трябва да се кипне.
•количество: 1-2 супени лъжици /около 10 грама/ на литър студена вода.
•заедно с водата трябва да ври около 5 минути.
•след сваряването оставяте го да се запари за около още 20 минути
•най-добре да се пие неподсладен, но при желание идеални подсладители са небет шекерът и медът. Лапачото е идеален разредител и за плодови сокове.
- Наличност: 99999
- Модел: Лапачо
- SKU: 22750