Зеленият чай е един от най-разпространените и широко използвани видове чай в Япония и Китай. Днес неговото използване отдавна е надхвърлило техните граници и хора по целия свят всеки ден се наслаждават на неговия прекрасен вкус и разнообразие. За приготвянето му зеленият чай преминава през различни фази на обработка преди неговото сушене, което напрактика означава, че листата на зеления чай са подложени на минимална ферментация.
В сравнение с черния чай, зеленият съдържа два пъти по-малко кофеин. Вкусът му малко тръпчив, но пък за сметка на това доста свеж. Съдържанието на антиоксиданти в зеления чай е много високо, което смомага за унищожаването на вредните за човешкото тяло свободни радикали. Още от дълбока древност китайците са използвали зеления чай като лек срещу почти всяка болест. Днес има и широко използване за детоксикация на тялото и извеждане на вредните токсини.
- Категории Ново
-
Производители
Подарете си миг на красота и удоволствие – докоснете се до магията на цъфтящия бял чай. Просто налейте гореща вода в чашата си, потопете тази нежна ..2.50лв.Подарете си миг на красота и удоволствие – докоснете се до магията на цъфтящия бял чай. Просто налейте гореща вода в чашата си, потопете тази нежна ..2.50лв.Подарете си миг на красота и удоволствие – докоснете се до магията на цъфтящия бял чай. Просто налейте гореща вода в чашата си, потопете тази нежна ..2.50лв.
- Блог
- Академия
- За Нас
- Контакти